Twitter-icon  Facebook-icon  Linkedin-icon    | NL  | EN
''Save Nature Through Art''

Het Wereld Natuur Fonds en Renso Tamse zijn begin 2009 een project gestart, om door kunst, natuur te beschermen. Samen hebben zij die dieren uitgekozen, die echt uitgesproken passen in dit project. Een viertal schilderijen van ernstig bedreigde zoogdieren zijn de basis van dit project. Het is de bedoeling een groot aantal mensen te bereiken en te helpen beseffen dat natuur en dieren die vaak door toedoen van de mens het onderspit dreigen te delven, behouden moet blijven.

Schilderijen van onder andere een woestijnolifant uit Namibië, en een Siberische tijger, in hun natuurlijke omgeving. Het eerste exemplaar van de olifant genaamd ‘’African Dust’’ is officieel aangeboden aan het WNF als start van dit project, aan de directeur en hoofd marketing, op het hoofdkantoor. Dit schilderij laat buiten een imposante olifant zien, dat het voor zo’n groot dier een hard bestaan is in de Namibische woestijnen. Opmerkelijk is dat deze olifanten, terwijl er in deze droge gebieden al zo weinig te eten en drinken is, heel voorzichtig omgaan met hun voedselbron. En de vegetatie niet totaal vernietigen, om er zo de volgende keer ook weer iets aan te hebben. Je kunt je het haast niet voorstellen als je de grootste ondersoort van de Afrikaanse olifant in deze kale wildernis ziet rondsjokken, dat het zich hier toch redt. Een echte overlever dus, maar zonder hulp van de mens heeft de olifant het toch moeilijk. Het is onwaarschijnlijk van belang om bedreigde dieren te behouden voor deze wereld. Je hoeft maar één schakel uit de ketting te halen en hij is kapot. Dat geldt zeker ook voor natuur. Dus niet alleen voor dat ene dier is het belangrijk, maar voor heel zijn omgeving, flora en fauna is het van levensbelang het te beschermen.

Van deze schilderijen worden in samenwerking met Re-Art in Almere, giclée’s gemaakt in een exclusieve oplage van 150 stuks. Van de olifant en de tijger is er een extra exclusieve, kleine oplage van 15 stuks op bijna ware grootte, die erg interessant zijn voor verzamelaars. De giclée's zijn te koop via de website van het WNF, Renso Tamse, Re-art en verschillende galleries. De prijzen varieeren van 495,- tot 1495,- euro, afhankelijk van het formaat en oplage.

Voor meer info zie SHOP of WNF en anders via www.artprintsonline.nl

posted by Renso Tamse on 03 January 2010 | 0 comments
Login or signup to write your own comments.

Socialmedia

You can follow me on Twitter, friend me at Facebook or Linked-In.

Now avaliable: Appstore-icon